Vlaamse topcast met 100-koppig ensemble en figuratie in THE STORY OF SACCO & VANZETTI

Festivaria brengt deze zomer de openluchtmusical The Story of Sacco & Vanzetti. Regisseur Frank Van Laecke verzamelde een indrukwekkende cast met Jelle Cleymans als Sacco, Hans Peter Janssens als Vanzetti, Peter Van de Velde als procureur Katzmann, Deborah De Ridder als Rosa en Frans Maas als procureur Thayer. Het hoeft niet gezegd dat de gigantische scène op het Donkmeer te Berlare een unieke setting is voor deze beklijvende voorstelling. Naast een absolute topcast en een spectaculair decor, zet regisseur Frank Van Laecke ook nog eens ongeveer 100 personen op scène die samen het ensemble en de figuranten vormen. Zo wordt het echt een groots en indrukwekkend spektakel op het Donkmeer.

Het is meteen de bezegeling van twintig jaar artistiek samenwerken en vriendschap tussen componist Dirk Brossé en regisseur Frank Van Laecke.

 

WIE WAREN SACCO & VANZETTI? EEN BEKLIJVEND WAARGEBEURD VERHAAL OVER MACHT ONSCHULD EN LIEFDE.
Het waargebeurde levensverhaal van twee Italianen die begin vorige eeuw emigreren naar Amerika. De droom van het beloofde land wordt al snel een dramatische nachtmerrie. Op 23 augustus 1927 vond er een politieke en gerechtelijke moord plaats op twee anarchistische arbeiders, Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti. Zij waren ten onrechte veroordeeld tot de doodstraf wegens een roofoverval. Ondanks de overtuigende bewijzen dat zij onschuldig waren, werden ze niet vrijgesproken. De politieke en gerechtelijke autoriteiten wilden in hun panische angst voor het ‘rode gevaar’ een duidelijk voorbeeld stellen. Protesten van geleerden, kunstenaars, schrijvers en van honderdduizenden demonstranten over de gehele wereld mochten niet baten. In 1977 werden Sacco en Vanzetti door de toenmalige gouverneur van Massachussetts onder druk van het Sacco en Vanzetti-comité gerehabiliteerd, ‘omdat zij geen eerlijk proces hadden gehad’. Dus niet omdat ze onschuldig waren, want erkenning van hun onschuld zou erkenning betekenen van het falen van een economisch, politiek en justitieel systeem.

 

Praktische info
van Frank Van Laecke, Allard Blom en Dirk Brossé

Met: Hans Peter Janssens – Jelle Cleymans – Peter Van de Velde – Deborah De Ridder – Frans Maas – en vele anderen.

Speeldata
Augustus 2015: vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23, maandag 24, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 augustus
September 2015: donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 september
Telkens om 21u

Tickets
vanaf 37 euro pp
www.festivaria.eu – Telefonisch op 09 367 88 40 – In het verkoopkantoor Festivalhal, A. Nelenpad, 9290 Overmere

Unieke locatie op het Donkmeer te Berlare:
De vaste scène op het Donkmeer is een van de mooist gelegen openluchttheaters in Europa.