Maandelijks zetten wij een acteur of actrice in de spotlight.

Voor deze derde editie is Mike Wauters aan de beurt. We leren hem beter kennen en kijken samen naar zijn artistieke toekomst.

 

Interview met Mike Wauters

Mike Wauters

Welke opleiding heb je gevolgd? / Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

Ik heb heel lang niet geweten wat ik wou doen. In het middelbaar veranderde ik ook ieder jaar van richting. Ik heb handel, handel-talen en informatica gevolgd. Uiteindelijk heb ik mijn middelbaar afgemaakt in de richting audiovisuele vorming, dus camera en geluid, etcera. Dat vond ik wél heel leuk. Ik ben toen meteen bij Studio 100 kunnen beginnen en daar werkte ik mee achter de schermen bij de musical Daens.
Ik heb toen eigenlijk musical leren kennen en vond dat zo fascinerend dat ik een zevende jaar ben gaan doen in de! Kunsthumaniora in Wilrijk bij David Verbeeck, die toen in de cast zat. Toen ben ik audities gaan doen om verder te studeren en Brussel voldeed het meeste aan mijn behoeftes. En voila, vier jaar later kon ik er afstuderen met onderscheiding. Nee, da’s niet waar, geen onderscheiding [lacht], maar wél afgestudeerd.

 

Wat waren je verwachtingen van het “wereldje” toen je afstudeerde? Strookt dit met de werkelijkheid?

Eerst dacht ik dat het aartsmoeilijk ging zijn, maar toen ik afstudeerde kon ik meteen meespelen in de musical Marie Antoinette, samen met Ann Van den Broeck, Anne Mie Gils, Mark Tijsmans en Sasha Rosen. Ik was onder de indruk dat ik naast zo’n grote namen mocht spelen en dan verwacht je ergens dat de bal daarna wel aan het rollen zal gaan. Helaas is het in de werkelijkheid minder rooskleurig. Voorlopig ben ik al blij als ik twee leuke projecten per jaar kan doen. 2016 is nu alvast heel leuk ingezet met Suske en Wiske, dus ik hoop op zijn minst nog een tweede leuke project te kunnen doen, dit jaar.

 

Heb je bepaalde tips voor de studenten Musical?

Niet echt [lacht]. Jawel, toch wel. Probeer je te amuseren. Wanneer een auditie of repetitie als werken aanvoelt, doe je volgens mij iets verkeerd. Uiteraard is het soms zwaar en musical is naar mijn gevoel toch een beetje topsport, maar wanneer het niet meer leuk is, moet je er volgens mij met stoppen. Het is niet voor niets, dat wij zeggen ‘ik ga spelen’ in plaats van ‘ik ga werken’, want dit is het mooiste beroep dat er is, denk ik. Uiteraard is het ook niet zo zwart-wit als ik het nu vertel.

 

Wat zijn tot dusver jouw hoogtepunten/belangrijkste ervaringen binnen je “musicale” leven?

Ik denk bij elk project weer opnieuw dat ik een nieuw hoogtepunt bereik en in mijn prille carrière heb ik bij elk project al zoveel bijgeleerd! Ik heb een keertje auditiemateriaal ingezongen voor de musical Tom Sawyer. Dan heb ik zoveel moeten studeren op een vrij korte tijd. En als dat dan lukt, is dat zo’n leuk gevoel.

Ik ben ook aan het toeren met een voorstelling ‘This Place Is Looking For Better Men’ van ELEKTRA Tg, waar we ook veel in zingen. Ik werk hier met een lading kersverse acteurs en het is ongelooflijk hoeveel wij van elkaar leren. Op een korte periode zijn wij ook heel goede vrienden geworden. En ik denk dat dat een beetje het punt is dat ik nu probeer te maken. Bij elk project heb ik nieuwe vrienden gemaakt en het is telkens die vriendschap dat elk nieuw project weer zo leuk maakt.

 

Welke rollen staan er nog op jouw verlanglijstje?

Aangezien Beauty and the Beast mijn favoriete musical is, staan het Beest en Gaston toch wel hoog op mijn verlanglijstje. Ook Robert uit Company mag niet ontbreken op dat lijstje. Ik denk dat Kapitein Haddock ook een heel mooie rol is om te spelen in Kuifje en de Zonnetempel. Nicky en Trekkie Monster in Avenue Q hebben ook een plaatsje in mijn hart kunnen veroveren.

 

Je was ook te zien als spierbundel Jerom in “Suske & Wiske de musical”. Hoe benader je zo’n personage?

Toen ik te horen kreeg dat ik de rol had, zat ik in een zeer intensieve repetitie van een heel fysiek stuk, This Place Is Looking For Better Men. Heel die voorstelling is een beetje een work-out en mijn conditie is toen enorm verbeterd. Ik ben toen ook begonnen met elke avond te pompen en shakes te drinken om mijn spiermassa te vermeerderen. Dat goede voornemen om te pompen heb ik helaas maar twee weken volgehouden. Ik heb wel veel opzoekingswerk verricht omtrent Jerom en heb uiteraard een aantal strips gekocht om het personage beter te leren kennen. Ik heb ook tijdens de repetities ook alles met mijn ogen dicht gerepeteerd, want de aandachtige Suske en Wiske lezer wellicht gemerkt zal hebben dat Jerom zijn ogen altijd toe zijn. Jerom zijn oogleden zijn namelijk te zwaar om ze open te houden. Ik kan je vertellen; alles met je ogen toe spelen is best moeilijk. Je hebt altijd de reflex je ogen toch terug open te doen.

 

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Een eigen theatergezelschap is de droom. Ik ben momenteel een poging aan het wagen om zelf een musical te schrijven en ik heb er een geweldig goede muzikant bijgehaald om de muziek te schrijven. Deze week zaten er twee probeersels van nummers in mijn mailbox en ik denk dat het zeker kan werken. Dus ik hoop dat dit een project met goede afloop zal kennen en dan zien we wel verder vanaf daar.

Wat ik ook verlang is een vaste rol in een soap en als trouwe Thuis-kijker hoop ik dan uiteraard op Thuis. Binnen vijf jaar verwacht ik dat ik twee kinderen heb en dan zou dat vast inkomen toch van pas komen. Misschien is dit wel de moment om het publiekelijk bekend te maken, maar mijn vriendin, Charlotte Campion, is voor de tweede keer zwanger. Dus BOA, bij deze hebben jullie de primeur! Ik zie wel wat er komt, zolang ik maar dingen kan blijven doen, die ik graag doe.

 

Fotoshoot

SHG_BOA Mike 02SHG_BOA Mike 11SHG_BOA Mike 65SHG_BOA Mike 68SHG_BOA Mike 50SHG_BOA Mike 35SHG_BOA Mike 06SHG_BOA Mike 20SHG_BOA Mike 16