Kiest Aida voor haar volk, of voor haar geliefde…?

Melissa Verhulst

, Musical

Aanstaande vrijdag gaat in de stadsschouwburg van Sint Niklaas de musical Aïda in première.

Aïda vertelt over de liefde tussen een genadeloze veroveraar, een verwende koningsdochter en een prinses gevangen als slavin.

Elton John en Tim Rice hebben zich, ruim honderd jaar na de opera-componist Verdi, laten inspireren door het verhaal van de 19de eeuwse Egyptoloog Auguste Mariette.
Voor hun eigentijdse versie van dit beroemde drama verplaatsten zij de begin- en de slotscène naar een museum voor Egyptische kunst.
Aida speelt zich af in het Egypte van de farao’s, dat in strijd is met het buurland Nubia. Tijdens een expeditie op vijandelijk gebied neemt de Egyptische generaal Radames een groep vrouwen gevangen waaronder de beeldschone Aida.
Radames weet niet dat Aida de dochter van de koning is maar hij is wel op slag onder de indruk van haar. Hij schenkt haar als slavin aan zijn verloofde, prinses Amneris. Amneris ziet Aida bijna meteen als vriendin.
Mereb, een Nubische bediende herkent Aida meteen. Zij vraagt hem haar identiteit geheim te houden, maar hij vertelt het toch aan de andere gevangenen. Als Aida bij de gevangenen langs gaat hebben zij al hun hoop op haar gevestigd.
Zonder het te beseffen roept Radames het noodlot over zichzelf, Amneris en Aida af.:
– het huwelijk van Radames met de dochter van de farao is aangekondigd terwijl hij eigenlijk verliefd is op Aida.
– Amneris merkt dat haar aanstaande echtgenoot van een ander houdt.
– Aida raakt in een innerlijke tweestrijd omdat zij de dochter van de koning van Nubia is en een verhouding met Radames gezien zal worden als verraad van haar volk.

De hamvraag is: kiest Aida voor haar volk, of voor haar geliefde…?

 

Tickets en info:

vrijdag 4 november 20 uur

zaterdag 5 november 20 uur

zondag 6 november 15 uur

vrijdag 11 november 15 uur

vrijdag 11 november 20 uur

zaterdag 12 november 20 uur

zondag 13 november 15 uur

In de stadsschouwburg van Sint Niklaas.

www.belcantogezelschap.net