Dirk Brossé laat de muziek van Sacco & Vanzetti los.

Gisteren kregen we in een klein lokaaltje boven het Cultureel Centrum ” Stroming” te Berlare een klein voorproefje te horen van de muziek van de musical ” The Story of Sacco & Vanzetti”.

De voorstelling ” Sacco & Vanzetti” heeft 20 jaar geleden al in Antwerpen gespeeld met Tom Van Landuyt, Nolle Versyp, Nand Buyl, Vera Mann en Hans Peter Janssens. Deze laatste is ook de enige van de ‘nieuwe’ cast die in de vorige versie ook al gespeeld heeft.

Hans Peter Janssens, die de rol van Bartolomeo Vanzetti zal spelen, mocht tijdens de persconferentie de spits afbijten met dit prachtig nummer:

Daarna was Deborah De Ridder ( Rosa Sacco) aan de beurt. Volgens Dirk Brossé en Frank Van Laecke de enige persoon in Vlaanderen die de rol van Rosa vocaal kan neerzetten.
Luister hier naar haar nummer:

Als laatste kregen we dit duet tussen Jelle Cleymans ( Sacco) en Hans Peter Janssens te horen.

Het verhaal

Het begin van de vorige eeuw. Nicola Sacco en Bartolomeo Vanzetti verlaten Italië en trekken vol hoop naar Amerika. Het beloofde land verandert al snel in een hel. Er is geen werk en ze zijn er niet welkom. Om hun wanhoop een stem te geven, sluiten ze zich aan bij een vreedzame groep anarchisten.

De Amerikanen, met procureur Katzmann op kop, willen de Italianen weg uit hun land. Als er op een dag een roofmoord wordt gepleegd, grijpt Katzmann zijn kans.

Hij schuift de misdaad in de schoenen van Sacco en Vanzetti. De rechtszaak is een regelrechte farce met intriges en leugens. De twee Italianen worden ter dood veroordeeld. Sacco’s geliefde Rosa schreeuwt tot op de laatste dag zijn onschuld uit. Zijn zoontje keert hem de rug toe. En de wereld kijkt machteloos toe.

Praktische informatie

Speeldata:
Augustus 2015: vrijdag 21, zaterdag 22, zondag 23, maandag 24, donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29, zondag 30 en maandag 31 augustus
September 2015: donderdag 3, vrijdag 4 en zaterdag 5 september
Telkens om 21u

Tickets:
www.festivaria.eu/tickets/

IMG_7871 IMG_7877 IMG_7881 IMG_7884 IMG_7886 IMG_7888