8 vrouwen is dé aanrader voor alle theaterliefhebbers!

Melissa Verhulst

, Theater

Gisteravond werd het publiek in het EWT theater meegenomen naar het Frankrijk van begin jaren 60 voor de première van 8 vrouwen.

 

“Een afgelegen landhuis op een winteravond, begin jaren zestig. De man des huizes wordt vermoord aangetroffen. De 8 aanwezige vrouwen hebben blijkbaar allemaal een motief en geen alibi om deze gruwelijke moord te hebben gepleegd. Wat volgt is een kat-en-muis-spel waarbij het publiek constant op het verkeerde been wordt gezet en waarbij het einde toch nog een enorme verrassing blijkt

 

Deze ‘comédie policière’ van Robert Thomas werd voor de Belgische vertolking in handen gelegd van Door van Boeckel en werd vertolkt door een zeer straffe cast: Ann de Winne, Liv Van Aelst, Liliane Dorekens, Dorothy Wuyts, Anne Mie Gils, Annik Pauwels, Daphne Paelinck en Daisy Thys.

 

Het is bijzonder om te zien hoe dit verhaal gebracht werd, de humor en spanning wisselde elkaar namelijk in een hoog tempo af. Als publiek weet je niet meer welk personage je nu wel of niet kunt vertrouwen en iedereen lijkt verdacht. Naast de spannende, doch grappige, verhaallijn wordt het publiek verrast met één Franse chanson per personage en dit alles in een prachtig decor. Deze straffe cast bewijst hiermee niet enkel hun komisch talent, straffe acteerprestaties, maar ook hun muzikale kwaliteiten.  De verwachtingen hieromtrent lagen hoog, gezien de grote namen, maar deze verwachting is volledig waargemaakt en dit alles niet alleen in het Vlaams, maar met een gepaste Franse twist!

 

Deze voorstelling heeft het allemaal: straffe actrices, de nodige dosis humor, spanning, sensatie en dat alles afgewisseld met Franse chansons.  Dit kan met zekerheid het paradeplaatje van het EWT worden genoemd. Kortom: 8 vrouwen is dé aanrader voor alle theaterliefhebbers!

 

Praktische informatie:

Voorstellingen vanaf 4 november tot 18 december op dond. vrijd. zat. om 20u 30, zond om 15u. Extra maandagavond op 5 en 12 december om 20u30

EWT-Theater, Hertstraat 2, 2100 Deurne / 03 324 52 42 / www.ewt.be